Houd jij deze zomer je huis koel?

Welke zonwering moet ik kiezen?

Welke zonwering moet ik kiezen? Zeker nu de zomer in aantocht is, wordt die vraag ons vaak gesteld. Om erachter te komen welke zonwering het meest geschikt is voor jouw huis, zijn verschillende zaken van belang.

Wat zijn de voordelen van zonwering?

Jouw eerste prioriteit is natuurlijk het weren van (teveel) zonwarmte in huis. In de winter is elk beetje warme meegenomen, maar in de zomer wordt het snel te warm. Dat is het moment dat goede zonwering een uitkomst biedt. Maar zonwering heeft nog meer voordelen. Je huis is in veel gevallen beter geïsoleerd, je bespaart dus energie, en je hebt meer privacy.

Dus, welke zonwering moet ik kiezen?

In welke ruimte wil je de zon weren? Is dat bijvoorbeeld in de woonkamer, op de slaapkamers of allebei? Wij zoeken samen met jou naar de meest praktische oplossing. Dat kan binnenzonwering, buitenzonwering of een combinatie van beide zijn.

Binnenzonwering

 • Gordijnen
  Je kiest vaak niet voor gordijnen vanwege hun zonwerende werking, maar toch hebben gordijnen deze functie wel. Mits je ze sluit wanneer de zon schijnt natuurlijk. Het nadeel is dat je niet meer naar buiten kunt kijken als ze gesloten zijn.
 • Lamellen, jaloezieën en shutters
  Ook lamellen, jaloezieën en shutters hebben een zonwerende werking. Het voordeel is dat je vaak evengoed nog (deels) naar buiten kunt kijken en dat er nog licht je huis binnenvalt.

Buitenzonwering

 • Een zonnescherm of markiezen
  Een zonnescherm (de rechte variant) of markiezen (de ronde variant) bieden een ideale oplossing tegen teveel warmte door de zon. Met een zonnescherm is het daarnaast nog steeds mogelijk om naar buiten te kijken. Ook is een zonnescherm eenvoudig te bedienen.
 • Rolluiken
  Rolluiken (vaak gemaakt van metaal of hout) zie je vooral veel in landen waar de zon overmatig schijnt. Dat is niet voor niets, want het is de meest effectieve manier om het huis koel te houden. Als de rolluiken gesloten zijn, kun je alleen niet meer naar buiten kijken. Ook ziet het huis er niet zo gezellig uit met de rolluiken naar beneden.
 • Screens
  Screens zijn rolluiken gemaakt van weersbestendig textieldoek. Screens hebben dus een wat vriendelijkere uitstraling dan een metalen rolluik, maar bieden evengoed de verkoelende eigenschappen ervan.

Houd jij deze zomer de warmte buiten met zonwering?

Wij helpen je daar graag bij. Loop eens binnen bij Luken in Nibbixwoud en wij vertellen je precies wat je weten moet. Vertel ons waar jouw voorkeur naar uitgaat en wij adviseren je over de praktische en prijstechnische kant van alle oplossingen op het gebied van zonwering. Eerst even telefonisch overleggen? Ook dat kan natuurlijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Welke zonwering moet ik kiezen?

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

0229 - 575 117