Vloertrends

De trends in vloeren

Waarschijnlijk weet je al wat jouw voorkeur heeft. Een robuuste houten vloer, duurzaam PVC of een mooie, strakke laminaatvloer. Maar ook in vloerenland volgen de ontwikkelingen elkaar snel op en worden de mogelijkheden steeds groter. Waar is anno 2019 het meeste vraag naar? En waarom is dat zo? Wij vertellen je meer over de trends in vloeren.

 

Gouwe ouwe of hippe nieuwe

Sommige vloeren blijven onverminderd populair, andere maken ineens een opmars of verliezen juist de interesse van de consument. Welke vloeren zijn op dit moment ‘top of mind’?

De PVC vloer
Ook bij Luken is er enorm veel vraag naar de veelzijdige, duurzame PVC vloer. Niet zo gek, want de PVC vloer is tegenwoordig in ontzettend veel variaties te krijgen. De kwaliteit is door de jaren heen steeds beter geworden en dat heeft ervoor gezorgd dat de uitstraling niet langer onderdoet voor bijvoorbeeld laminaat en parket. Omdat de PVC vloer ook nog eens onderhoudsvrij en waterbestendig is, is het een zeer praktische vloer die heel lang meegaat. PVC vloeren zijn te krijgen in vele dessins, denk bijvoorbeeld aan houtmotief of steenimitatie, en passen bij elk interieur. De PVC vloeren die Luken levert zijn van de kwaliteitsmerken Moduleo en Aspecta. Daarmee weet u zeker dat u optimale kwaliteit in huis haalt.

Laminaat
De laminaatvloer heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Daarom is de vraag naar laminaatvloeren nog steeds onverminderd groot. De gelijkenis met een houten vloer wordt nog steeds groter, maar laminaat is een stuk goedkoper dan een houten vloer. Bovendien is laminaat gemakkelijk te onderhouden. Laminaat is verkrijgbaar in allerlei breedtes, met of zonder V-groef en in de meest uiteenlopende dessins. Vooral de grijstinten hebben de laatste jaren veel populariteit gewonnen en ook de visgraat variant is ontzettend populair. Luken verkoopt laminaat van het A-merk Meister.

Tapijt
Tapijt is een poos ‘uit’ geweest, maar er wordt inmiddels weer vaak naar gevraagd. Tapijt heeft geen oubollige naam meer, maar wordt vanwege de warme uitstraling, geluiddempende eigenschappen en vele variaties in kleuren en structuren weer volop verkocht. Tapijt past ook goed bij de retro-trends die elkaar al enkele jaren opvolgen. Bovendien is het tapijt van tegenwoordig een stuk gemakkelijker schoon te houden dan vroeger. De tapijtvloeren van Luken komen van producenten Belakos Flooring, Interfloor en Nouwens Begaers. Met deze merken haalt u tapijt van absolute topkwaliteit in huis.

Vinyl en marmoleum
Bedrijven zijn nog altijd gek op vinyl en marmoleum. Vanwege hygiëne wordt vaak voor deze vloeren gekozen, want ze zijn gemakkelijk schoon te houden. Ook krijg je veel vierkante meters voor relatief weinig geld, ideaal voor grote oppervlakten. Bovendien blijven vinyl en marmoleum lang mooi, ook als er veel op gelopen wordt. Het is licht, duurzaam en strak. De vraag naar vinyl en marmoleum blijft dus nog altijd groot.

 

Op zoek naar een nieuwe vloer?

Loop dan eens binnen bij Luken. Wij kunnen u veel verschillende vloeren en materialen laten zien. Ook vertellen wij u alles over de voor- en nadelen van elke vloersoort. Vertel ons over uw woning en uw wensen, dan helpen wij u om de beste vloer te kiezen. Graag tot ziens bij Luken in Nibbixwoud!

De trends in vloeren

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

0229 - 575 117