Licht, luchtig en stijlvol!

Vitrage: doen of niet doen?

‘Nemen we wel of geen vitrage?’ Het is een vraag die in de winkel veel voorbij komt. Vitrage heeft voor sommige mensen een beetje een ouderwetse lading, want vitrage, dat is toch meer iets uit grootmoeders tijd? Dat is een misvatting, want veel mensen kiezen die op zoek zijn naar gordijnen kiezen daar uiteindelijk nog steeds mooie vitrage bij. De moderne varianten zijn niet alleen heel decoratief, maar ook functioneel!

Wat is vitrage precies?

Vitrage wordt ook wel glasgorijn genoemd. Dat komt door de mate van transparantie en lichtdoorlatendheid. Vitrage wordt eigenlijk altijd gebruikt in combinatie met overgordijnen. Samen maakt dat niet alleen een mooi geheel, maar geniet je ook meteen van de voordelen van beide soorten gordijnen. Vitrage is er in heel veel verschillende tinten, stoffen, patronen en texturen. Meestal wordt voor een vrij neurale vitrage gekozen.

Wanneer kies je voor vitrage?

Kies je voor overgordijnen? Dan kies je meestal ook voor vitrage. Want overgordijnen zijn meestal erg verduisterend, terwijl je dat niet altijd wil. Vitrage werkt goed tegen inkijk, maar zorgt er wel voor dat je overdag gewoon voldoende lichtinval in huis hebt. Bovendien wordt het licht mooi en subtiel gefilterd, dat geeft een prettige sfeer in huis. Licht, luchtig en stijlvol, dat is vitrage.

Op zoek naar een goed advies over vitrage en gordijnen?

Kom dan gewoon naar de winkel. Daar kun je ontzettend veel stoffen bekijken en vergelijken. Bovendien staan wij voor je klaar met een goed advies. Neem eventueel wat foto’s van jouw huis mee, dan krijgen wij een goed beeld van jouw smaak en de lichtval in huis. Gordijnen en vitrage worden bij ons op maat gemaakt. Wij komen bij jou thuis om de ramen op te meten en zorgen ervoor dat jouw raambekleding met de grootste zorg wordt gemaakt. Je bent welkom bij Luken!

 

Vitrage: doen of niet doen?

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

0229 - 575 117