Bij Luken mag je jouw hoofdkussen eerst testen

Kies het juiste hoofdkussen

Op zoek naar het juiste hoofdkussen? De keuze is groot en een goed hoofdkussen is essentieel voor een goede nachtrust. Maar kies je een goed kussen, dan is dat waarschijnlijk ook niet het goedkoopste kussen dat er te krijgen is. Bij Luken kun je het hoofdkussen dus altijd vrijblijvend een poosje uitproberen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. En dat maakt de investering voor een goed hoofdkussen een stuk minder risicovol. Is het geadviseerde hoofdkussen niet naar je zin? Dan kun je het hoofdkussen na een testperiode gewoon ruilen of terugbrengen. Wij helpen je graag om jouw ideale hoofdkussen te vinden.

 

Waar moet je op letter bij de aanschaf van een hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen ondersteunt het hoofd en de nek. Het mag geen klachten zoals hoofd- en nekpijn veroorzaken. Sterker nog, een goed kussen moet eraan bijdragen dat eventuele bestaande klachten worden verlicht! Welk kussen voor jou geschikt is hangt af van je lichaamsbouw, slaaphouding en natuurlijk jouw persoonlijke wensen en eigenschappen.

 

Een rugslaper, zijslaper of buikslaper?

De eerste vraag die wij je zullen stellen is of je op je rug, op je zij of op je buik slaapt. Daarnaast speelt jouw matras een rol. Van welk materiaal is het matras gemaakt en is het een hard of een zacht matras? Ook is het belangrijk om te weten of je het bijvoorbeeld snel warm hebt. Al deze factoren samen bepalen welk kussen voor jou het meest geschikt is.

De rugslaper
Wie veel op zijn rug slaapt heeft weinig ondersteuning nodig om het hoofd en de nek in de juiste positie te houden. Het kussen mag niet te hoog zijn, want dan buigt de nek te ver naar voren. Een zacht, niet te hoog kussen is dus het meest geschikt.

De zijslaper
Slaap je vaak op je zij? Dan heb je meer ondersteuning nodig dan een rugslaper. Het kussen moet wat dikker en steviger zijn, zodat de nek en het hoofd genoeg ondersteuning krijgen. Het hoofd en de nek moeten in dezelfde, natuurlijke lijn als de ruggengraat liggen.

De buikslaper
De buikslaper heeft weinig ondersteuning van het kussen nodig. Het kussen mag niet te hoog zijn, want dan buigt de nek te ver naar achteren. Een dun en zacht kussen is aan te raden.

Het matras
In het algemeen geldt: een hard matras wordt gecombineerd met een hard kussen. Een zachter matras gaat dus goed samen met een wat zachter kussen. Je lichaam zakt in het laatste geval namelijk verder weg in het matras en een harder hoofdkussen zorgt ervoor dat het hoofd niet een beetje in de natuurlijke houden mee kan zakken met het lichaam. Als je hier meer over wil weten kunnen wij je er natuurlijk alles over vertellen.

 

Typen hoofdkussens

Er is een groot aantal verschillende hoofdkussens verkrijgbaar. De volgende typen kom je het meeste tegen:

 • Donzen kussen
  Het donzen kussen is licht, isoleert en ventileert goed en houdt de warmte goed vast. Wel biedt een donzen kussen minder ondersteuning dan een traagschuim-, latex- of verenkussen. Het donzen kussen is lastig te wassen.
 • Veren kussen
  Een veren kussen is zacht, ventileert goed en ondersteunt iets beter dan dons. Een veren kussen vormt zich naar het hoofd. Wel is een veren kussen weinig veerkrachtig en lastig te wassen.
 • Latex kussen
  Een latex kussen is soepel en veert goed. Het zorgt voor een goede drukverdeling. Een latex kussen is stevig en geeft veel ondersteuning aan het hoofd en de nek. Wel is het zo dat een latex kussen minder goed ventileert. Als je het snel warm hebt is dit een minder goede keuze.
 • Traagschuim kussen
  Heb je het snel koud? Dan is een traagschuim kussen geschikt voor jou, want het isoleert erg goed. Ook de drukverdeling is bij een traagschuim kussen optimaal. Maar omdat het kussen minder goed ventileert dan veren of dons, is het minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Een traagschuim kussen is stevig en biedt veel ondersteuning.
 • Synthetisch kussen
  Een synthetisch kussen is geschikt voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld dons. Het is wel minder ventilerend dan dons of veren en het biedt weinig ondersteuning. Een synthetisch kussen is zacht, veerkrachtig en wasbaar in de wasmachine. Vooral dat laatste ia handig voor mensen met allergieën.

 

Een nieuw hoofdkussen

Ben je op zoek naar een goed hoofdkussen? Kom dan langs bij Luken in Nibbixwoud en bespreek je wensen met ons. Wij leveren hoofdkussens van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld van de A-merken Ducky Dons, Silvana en Texelana. Kies je voor één van onze hoofdkussens? Dan mag je het altijd eerst thuis uitproberen. Wij vertrouwen erop dat we je het beste advies kunnen geven en dat het hoofdkussen je zal bevallen, maar als dat niet zo is kun je het dus gewoon weer bij ons inleveren. Wij helpen je graag!

Kies het juiste hoofdkussen

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

0229 - 575 117