Scheid het kaf van het koren

Hoe herken je een goede boxspring?

Zeven op de tien verkochte bedden is een boxspring. Ze zijn heel populair en dat is niet voor niks. Boxsprings zijn mooi, slapen heerlijk en gaan lang mee. Maar als je op zoek gaat, merk je al snel dat de prijzen enorm uiteen lopen. Je wil best investeren in een goed bed, maar wat is normaal? En hoe weet je zeker dat jouw boxspring zijn geld waard is? Er zijn zoveel aanbieders, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe doe je een goede aankoop? Wij praten je even bij.

De voordelen van een boxspring

Waarom verkiezen zoveel mensen een boxspring boven een gewoon bed? Dat komt onder andere door het uiterlijk, maar boxsprings hebben nog meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld heel veel variëren, meestal kun je zelf een keuze maken uit het materiaal, de pootjes, het hoofd- en voetbord, de kleur, de kwaliteit van het matras en nog veel meer. Daarnaast is een boxspring vaak hoger dan een normaal bed en dat is voor het in- en uit bed stappen wel zo fijn. Zijn er dan geen nadelen? Zeker wel, sommige mensen vinden dat stoffen boxsprings moeilijk stofvrij te houden zijn en dat vlekken lastiger te verwijderen zijn. Toch winnen de voordelen het meestal van de nadelen en kiezen mensen voor een boxspring. Maar dan begint het keuzeproces pas echt!

Het grote prijsverschil bij boxsprings

Je hebt boxsprings van 400 euro, maar ook van 15.000 euro. Iets daar tussenin zal wel goed zijn, denken veel mensen. Het grote verschil in prijs zit hem meestal in de kwaliteit van het materiaal en de opbouw van het bed. Voor de meeste mensen zal het zo zijn dat je in een bed van een paar duizend euro net zo fijn slaapt als in een bed van ruim 10.000 euro. De hele goedkope boxsprings zijn vaak gemaakt van goedkoper materiaal en gaan dus minder lang mee. De matrassen zakken eerder in, de constructie is minder sterk en de box zelf bevat bijvoorbeeld geen veren. Goedkoop blijkt vaak al snel duurkoop. Het allerbelangrijkste is het matras. Als het matras van goede kwaliteit is en goed aansluit op jouw wensen, dan is de kans op een goede nachtrust het grootst.

De boxsprings van Luken

Wij hebben er niet voor gekozen om met allerlei leveranciers in zee te gaan. Wij hebben er één uitgezocht, waarvan wij vinden dat hij de beste bedden tegen de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt. Dat is de Hollandse producent HML Bedding. Deze leverancier werkt volgens het principe dat Luken ook hanteert: uitstekende kwaliteit, maar wel tegen een eerlijke prijs. De tijdloze modellen van HML Bedding zijn in veel variaties verkrijgbaar en het instapmodel is er al vanaf € 2500,-. Daarmee haal je echt Hollands vakwerk in huis. Kom je binnenkort proefliggen?

Hoe herken je een goede boxspring?

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.