Doe inspiratie op en pak jouw interieur dit najaar nog aan

Woontrends najaar 2020

De zomer is nog in volle gang. Mensen zonnen op het strand, zoeken verkoeling in het zwembad of trekken zich terug in huis met de ramen en deuren dicht. En als je je dan toch terugtrekt in je eigen stulpje, dan heb je vast wel even tijd om je te verdiepen in dé woontrends voor dit najaar. Wie weet kun je met deze tips inspiratie opdoen om jouw interieur aan te pakken!

 

Duurzaam

Duurzaamheid is in de afgelopen jaren een grotere rol gaan spelen en dat zie je nu ook terug in het interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar hoe lang producten meegaan. Steeds vaker is te zien dat we kiezen voor producten met een langere levensduur. Ook vinden we het steeds belangrijker dat producten en grondstoffen op een milieuvriendelijke manier worden gemaakt en gooien we liever minder vaak dingen weg.

Ga je voor duurzaam? Kies dan voor natuurlijke producten of gerecyclede producten. Sta eens stil bij het product dat je koopt. Is het verantwoord geproduceerd? Is het tijdloos, zodat je het lang mooi blijft vinden?  Bedrijven die aandacht hebben voor mens en milieu zijn misschien niet altijd goedkoop, maar je koopt wel een echt kwaliteitsproduct dat lang meegaat en op verantwoorde manier tot stand is gekomen.

 

Warme, natuurlijke kleuren en materialen

De trend die inspeelt op warme en natuurlijke kleuren is zeker niet zomaar aan komen waaien. Hout, marmer en jute (gordijnen en kussens) zie je door de jaren heen al steeds vaker terug in het interieur. Ook Luxaflex is te verkrijgen in warme en natuurlijke kleuren wat de ruimte echt afmaakt. En, omdat duurzaamheid ook een steeds grotere trend wordt, kiezen steeds meer mensen voor duurzame materialen zoals gerecyclede stoffen en biologisch katoen.

De liefde voor natuur komt dit najaar nog sterker naar voren. Kleuren als warme terra tinten en aarde tinten zijn daarom dé kleuren van dit najaar.

 

Industrieel

Houd je van een stoere look in je interieur? Dan is deze trend echt iets voor jou. Een stoer, industrieel karakter is in verschillende items terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten verlichting, maar ook zijn er verschillende industriële bedden, materialen en accessoires te vinden, die echt een eyecatcher zijn binnen jouw interieur. Materialen die goed bij deze trend passen zijn bijvoorbeeld verschillende metaalsoorten, robuuste houtsoorten en betonvloeren.

 

Multifunctioneel wonen

De wereldbevolking groeit enorm. De huizenprijzen stijgen, waardoor mensen meer geld kwijt zijn aan een woning en in verhouding weinig ruimte overhouden. Dit vergt flexibiliteit en een slimme, functionele inrichting is hier zeker op zijn plaats. Gelukkig is de trend om steeds meer minimalistisch te wonen gaande en is het dankzij het grote aanbod steeds gemakkelijker om hierin een weg te vinden.

Zorg ervoor dat je investeert in functionele items die je mooi vindt, maar die ook van goede kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan een praktische kast op maat. Multifunctionele producten zijn in dit geval erg handig om mee te werken. Hierbij kun je denken aan een bank die je kunt uitklappen als bed, een opklapbare spiegeltafel, een trap met opbergruimte en nog veel meer. Je kunt het je zo gek niet bedenken of er is wel een item voor ontworpen dat je voor verschillende situaties kunt gebruiken.

 

De woontrends van dit najaar in je eigen huis

Wil jij jouw interieur veranderen? Wij helpen jou graag en geven vrijblijvend advies om het interieur naar jouw wensen en behoeften in te richten. Kom eens langs in de winkel, de koffie staat klaar!

Woontrends najaar 2020

Neem contact met ons op!

Laat je naam en e-mailadres of telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laatste nieuws

Kies voor een sieraad aan je plafond

Kies voor een sieraad aan je plafond

Ga je voor een standaard gordijnrail of maak je de keuze voor een railroede als designrail aan jouw plafond: een mooie design railroede van interstil. Monteer de rail aan je plafond of wand en creë...
Haal Luxaflex in huis voor de zomer

Haal Luxaflex in huis voor de zomer

Wil jij deze zomer verkoeling in jouw woning? Luxaflex zorgt voor een koel huis op warme dagen en houdt de kou buiten tijdens de wintermaanden. De zonwering van Luxaflex is praktisch, stijlvol en v...
Nieuwe opslagruimte Luken

Nieuwe opslagruimte Luken

Nieuw jaar, nieuwe kansen: Luken krijgt een nieuwe opslagruimte! Zo nu en dan zullen wij nieuwe informatie plaatsen over de voortgang van ons eigen project. Voortgang 1: bestaande loods weggehaald...
Belangrijke informatie coronamaatregelen

Onze showroom is weer geopend volgens de normale openingstijden. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Deze informatie werken wij bij wanneer nodi...
Gordijnen en meer

Gordijnen en meer

Gordijnen en diverse raampartijen zijn onmisbaar wanneer je een warme sfeer wil creëren in jouw woning. Een echte aanwinst voor in huis! Hoe kies je nu de best passende gordijnen of raampartijen vo...
0229 - 575 117